Maas Autogroep

Maas Autogroep

Industriële infrarood verwarming

In het nieuwbouwpand van Maas Autogroep te Uithoorn is met behulp van industriële infrarood verwarming het volledige pand verwarmd. Onze industriële infrarood verwarming beter bekend als Heatscreens zijn opgeleverd in het wit, zodat deze samengaan met de huisstijlvoorschriften van Maas Autogroep.

Aansturing gaat middels een op maat gemaakte schakelkast voor dit project. Bij oplevering van het pand werd geconstateerd dat het beton vanuit de bouw nat was, dit had invloed op verdere werkzaamheden en ingebruikname van het pand. Dankzij lange golf infrarood afkomstig van onze infrarood verwarmingspanelen absorbeerde het beton gelijkmatig de infraroodstraling. Hierdoor ontstond er een snelle droging van een week, wat normaliter ruim een maand had geduurd.

Branchespecifieke voordelen

Ronald Maas, Eigenaar Maas Autogroep Uithoorn:

“Door de invoering van het infrarood verwarmingssysteem hebben we geen last meer van stof op de auto’s in de showroom, wat ons een dagelijkse afstofbeurt scheelt. Ook is zowel de showroom, de bandenhal en de onderhoudsgarage altijd op de gewenste temperatuur.”

Naast verwarmen zijn er ook branchespecifieke voordelen. Deze voordelen zien we o.a. terug bij Maas Autogroep, maar ook bij andere projecten, waaronder VolkerWessels Prefab Woningbouw.

Hoge ruimte verwarmen

Het verwarmen van hoge ruimtes- bedrijfshallen is veruit de grootste energiegebruiker. Comfort Heating is al langer vertrouwd in het duurzaam verwarmen van bedrijfshallen. Het kW vermogen ligt aanzienlijk lager dan verwarmen met convectie. Voordelen zitten hem verder in een onderhoudsvrij systeem, gelijkmatig verwarmen, geluidloos, ruimtebesparend en een geweldige combinatie met duurzame energiebronnen.

Infrarood verwarming (IR-verwarming) is erkend als verduurzamingsmaatregel voor bedrijfshallen. Deze informatie is opgesteld in een whitepaper van de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland - november 2020. Op pagina 49 t/m 51 leest u meer over efficiënt gebruik van energie, waaronder IR-verwarming. Wilt u meer informatie over infrarood verwarming (elektrische verwarming) voor hoge ruimtes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.