De Popbunker IJmuiden

De Popbunker IJmuiden

Robuust en imposant

De Popbunker IJmuiden is een voormalige oorlogsbunker die vandaag de dag dient als oefenruimte-walhalla voor bands. Met zijn gewapende betonnen wanden van circa 2,5 meter dik, een dak van 3 meter dik en robuuste toegangsdeuren is het gebouw imposant te noemen. De bouw vertelt ons meer over het verleden als Torpedobunker tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar sommige faciliteiten werden weggelaten omwille veiligheidsredenen voor de opslag van torpedo's.

Oefenruimte-walhalla

Er zijn bands die al langer dan 20 jaar gebruik maken van de oefenruimtes. Deze zijn geheel aangepast naar de moderne vraag van vandaag. Zo heeft iedere oefenruimte zijn eigen stroomvoorziening (groepenkast), netwerkvoorziening en verwarming. Naast de oefenruimtes beschikt De Popbunker IJmuiden ook nog over een professionele opnamestudio.

De volledige bunker is zoals je zou verwachten van een bunker; goed beveiligd met een modern beveiligingssysteem. De oefenruimtes zijn deels geluidsgeïsoleerd op de aangrenzende muren tussen de oefenruimtes, zodat de bands ongestoord muziek kunnen maken.

Complexe ruimtes infrarood verwarmen

De Popbunker IJmuiden heeft gekozen voor Heatscreens ter verwarming van de oefenruimtes. Deze ruimtes zijn al snel 4 tot 5 meter hoog en worden vaak geassocieerd als complex te verwarmen, omdat warmte veelal bovenin blijft zitten met conventionele manieren van verwarmen.

Met onze industriële infrarood verwarmingspanelen beleven de bands directe warmte in de vorm van spotverwarming. Naarmate de Heatscreens aanstaan acclimatiseert de ruimte gelijkmatig de lange golf infrarood afkomstig van onze infraroodverwarmingspanelen. Hiermee dienen de vloer, muren en objecten in de ruimte als massa die voor warmteafgifte zorgen. Op deze wijze ontstaat er een gelijkmatige warmte in de ruimte, één van de voordelen van infrarood verwarmen.

Een comfortabel samenspel

Dhr. en mevr. Uiterwijk Winkel die zich samen met de Gemeente Velsen inzetten om De Popbunker IJmuiden op de kaart te zetten zijn uitermate tevreden. Het gemak en de geluidloze werking is ideaal voor bands om ongestoord te doen waarvoor ze komen: muziek maken.

Samen met De Popbunker IJmuiden maakt Comfort Heating een comfortabel samenspel waar we oprecht trots op zijn. Verlangt u meer informatie over infrarood verwarming (elektrische verwarming) voor hoge ruimtes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heatscreens, dat voelt krachtig