Toepassingen

Toepassingen

Toepassingen van infraroodverwarming

Infraroodverwarming kan je op verschillende manieren toepassen. Een infrarood verwarmingssysteem kan je toepassen als primaire hoofdverwarming of als bijverwarming. De infraroodpanelen zijn eenvoudig (zelf) te monteren en geven gericht hun warmte af op de gewenste plek. Dat maakt ze uitermate geschikt in verschillende situaties. Zowel binnen de industriële als de domestic markt steekt infraroodverwarming met kop en schouders boven de rest uit op het gebied van comfort, efficiëntie en effectiviteit.

infraroodverwarming in de industriële markt

De Heatscreen is ideaal voor het volledig verwarmen van grote (hoge) ruimtes zoals industriehallen, kerken, stadions, congresruimtes, tenten etc.. De Heatscreen is ook uitermate geschikt als toegepaste verwarming zoals spotverwarming in magazijnen,  in opslagruimtes en werkruimtes waar niet de gehele ruimte opgewarmd hoeft te worden. Een voorbeeld: de Heatscreen wordt toegepast in productiehallen waar enkel het personeel aan de lopende band warmte nodig heeft en de rest van de ruimte geen verwarming behoeft. Ook wordt infraroodverwarming toegepast voor verschillende droogprocessen.

infraroodverwarming als primaire warmtebron in huis

Met infrarood verwarmingspanelen kan je de gehele woning homogeen verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het voordeel van verwarmen met infraroodverwarming is dat u eenvoudig verschillende temperaturen kunt creëren in diversen ruimte(s). Per ruimte kan er namelijk met een draadloze ruimtethermostaat een temperatuurzone worden aangelegd. Bij het aanleggen van een "smart home systeem" is dit geheel eenvoudig via een tablet of mobiele telefoon te regelen. Hiermee kan iedere ruimte dus afzonderlijk worden gestuurd en houdt u de controle over de  temperaturen en hiermee gepaard het totale energieverbruik.

Uw badkamer (bij)verwarmen via infraroodverwarming

De badkamer is een ruimte waar vaak een aanvullende warmtevraag is. Mensen willen graag (directe) warmte na het badderen en wanneer de badkamer meeschakelt op de standaard CV is het vaak niet comfortabel genoeg voor de gebruiker. Door gebruik te maken van infraroodverwarming in de badkamer kan je de directe warmtestraling op een gerichte manier inzetten voor (bij)verwarming van de personen.

Uw zolder of schuur (bij)verwarmen via infraroodverwarming

Bij een zolder of schuur geldt veelal hetzelfde als hierboven beschreven in het stuk over de badkamer. Ook deze plekken in em om het huis zijn vaak struikelblokken als het gaat om verwarmen tot een comfrtabele temperatuur. Met de inzet van één of meerdere infraroodpanelen, afhankelijk van de afmetingen en wensen van de gebruiker, zijn deze hersenbrekers verleden tijd.